De Geboorte

De Geboorte

De verwachte geboorte 14 mei 2013.Puño

Mismi is geboren op 10 mei 2013,  een witte hembra.

Mismi is de vrouwelijke cria van Juliaca en Al Bam Bam.  De geboorte ging snel en zonder problemen.


Pisco is bevallen van een hengstje  Majes  op 25 mei 2013 om 20.30 uur dit is  heel laat op de dag want normaal bevallen alpaca’s in de voormiddag zodat de cria ’s avonds kan meelopen met de kudde.  Een heel zware bevalling ook de nageboorte kwam pas na 13.00 uur.  Alles is toch nog goed verlopen.  De cria drinkt goed en dartelt al rond. Majes is wit van kleur.


Cuzco is bevallen van een hembra Mara op 12 juni 2013 om 11.00 uur.  De bevalling ging heel vlot,  maar we hoorden dat het neusje verstopt was.  Mara heeft een mooie bruine kleur(foto).  De neus is vergroeid en het drinken wordt bemoeilijkt.  Hoewel Mara levendig was en ook wel in gewicht toenam heeft ze het niet gered.  Vermoedelijk heeft het hartje het begeven .  Ze is overleden op 24 juni 2013 rond 16.30 uur.  Ze heeft nu een eigen plekje in de wei.


Puño heeft waarschijnlijk haar vrucht vroegtijdig verloren.

Een Alpaca kan na 1 maand weer opnieuw gedekt worden zonder problemen, een alpaca kan 10 veulens krijgen.  Dus hebben we weer de hengsten laten komen.  Alle vier de hembra’s werden succesvol gedekt.  Volgens de bloedproeven.


Naranjito  is geboren op 12 juli 2014  om 12u45 een  hembra  wit (foto).

Naranjito is de vrouwelijke cria van Pisco en Alpaca Stud Leonid.  Deze macho is onlangs overleden. De bevalling verliep weer niet zo vlot. We hebben een beetje moeten helpen tijdens het persen.  Maar alles is goed verlopen en de cria drinkt goed.


Naplo is geboren op 28 juli 2014 om 09.40 een macho wit (foto).

Naplo is de mannelijke cria van Juliaca en AI Bam Bam.  Om 08u00 lag Juliaca in de stal en de geboorte was aan de gang.  Alleen het kopje en 1 pootje.  Juliaca kon niet alleen de rest eruit persen want het pootje zat dubbel.  We hebben dan ook de dierenarts gebeld en om 09u40 is Naplo geboren.  Met wat hulp van de dierenarts.  Nu nog is te zien dat Naplo een beetje te lang met dat pootje dubbel heeft gelegen.  Als hij huppelt dan heeft hij een 'funny walk'.


Napa  is geboren op 14 augustus 2014 om 08u20 een hembra beige (foto).

Napa is de vrouwelijke cria van Puño en Inca Dyson een gitzwarte macho en toch een beige met witte kleur cria.  De geboorte ging voortreffelijk om 07u30 was er niets en om 08u20 was alles gebeurd.


Cuzco heeft waarschijnlijk haar vrucht vroegtijdig verloren.  Heel jammer want zij is een heel bezorgde moeder ook voor de andere kleintjes is zij een hele lieve tante.

Onze eerste Cria

Onze eerste Cria,  Lima, is geboren op 22 maart 2012 om 10.30 uur. (geen bijzonderheden)

Moeder is Puño   Vader onbekend.

Mismi met Juliaca
Majes

NaranjitoNaploNapa